Independència! També d’Endesa

Des de la CUP treballem perquè els ajuntaments siguin motor d’alternatives als interessos de les grans empreses. Per això, a l’octubre vam concertar una entrevista entre l’equip de govern i la cooperativa Som Energia amb l’objectiu que l’Ajuntament contracti alguns dels serveis de llum, ara a mans d’Endesa, a aquesta cooperativa que comercialitza (i ja comença a generar) energia neta. Som Energia va oferir proveir determinats serveis de llum. CiU es va comprometre a estudiar-ho, però no s’hi ha tornat a posar en contacte. Des de la CUP emplacem CiU a prendre’s seriosament la lluita per l'energia neta i de proximitat. Ens oferim per treballar per la independència, també d’Endesa.

Què és Som Energia?

Som Energia és una cooperativa d’energia verda, una iniciativa popular amb un objectiu molt clar: reunir milers de persones amb el desig de treballar juntes per canviar el model energètic vigent, gens sostenible des d’un punt de vista mediambiental, social i econòmic.

Som Energia comercialitza (i ja ha començat a produir) energia verda i ho fa com qualsevol altra empresa comercialitzadora: comprant energia al mercat elèctric; amb la diferència que des de Som Energia es comprometen a comprar tota l’energia que consumeixen els socis a productors que certifi quen que l’energia que injecten a la xarxa prové de fonts renovables.

Què s'ha de fer per fer-se soci? Només cal omplir el senzill formulari que hi ha a la pàgina web de Som Energia (www.somenergia. coop), fer una única aportació al capital social de 100€, capital que ens retornaran en el cas que ens donem de baixa de socis de la cooperativa; i ja està. A partir d’aquest moment ja podem contractar la llum a través de la cooperativa i, sense cap sobrecost en la factura de l’electricitat, ni cap canvi tècnic a la instal·lació de casa nostra, ja podrem passar a consumir energia certifi cada d’origen 100% renovable i deixar de mantenir el sistema oligopòlic que patim.

Així de fàcil! I és que, en realitat, deixar de facturar la nostra llum a Endesa, Iberdrola, etc., és tan senzill com canviar-se de companyia de telèfon mòbil, només cal voler-ho fer. Independència! També d’Endesa

[Presentació cooperativa - SOM ENERGIA]   - Divendres 13 de març - 20h / La Quadra - Palau 

 Organitza: ANC Palautordera