Notícies de Sant Esteve

Els coneixes?
1. Víctor Reixach
2. Júlia Galí
3. Arnau Comas
4. Carles López
5. Carme Guillamon
6. Joana Pujol
7. Alfons Bosch
Gairebé 100 persones assisteixen a la presentació de la candidatura.
El 24 de maig se celebraran eleccions municipals. La CUP de Sant Esteve està a punt per governar. Aviat presentarem la candidatura. Després de 16 anys de governs de CiU, el canvi és més necessari que mai. Per una simple qüestió d’higiene democràtica, però també perquè la situació d’emergència nacional i social ho requereix.
L’Ajuntament de Sant Esteve i la Generalitat de Catalunya són els beneficiaris de l'herència de Jaume Puig, veí de Sant Esteve que, entre diners en metàl·lic i propietats, podria sumar fins a un milió d’euros, diners que s'han de dedicar a l'ensenyament de música al poble.
El Ple del passat 18 de desembre es van aprovar els pressupostos municipals al 2015. Tot i valorar positivament alguns aspectes (com la disminució de la enorme càrrega de deute generada per l’actual equip de govern), la CUP va votar en contra. dels comptes presentats per CiU. Aquestes són algunes de les raons.
Des de la CUP treballem perquè els ajuntaments siguin motor d’alternatives als interessos de les grans empreses. Per això, a l’octubre vam concertar una entrevista entre l’equip de govern i la cooperativa Som Energia amb l’objectiu que l’Ajuntament contracti alguns dels serveis de llum, ara a mans d’Endesa
La CUP de Sant Esteve acaba de publicar l'Avís del mes de febrer de 2014. En aquesta edició la publicació inclou articles dedicats a tres qüestions. En primer lloc explica què està passant en relació als barracots del SES de Can Record. En segon lloc explica i detalla les propostes de la CUP en matèria de justícia fiscal. Finalment, conté també un article on explica la nostra defensa del referèndum d'autodeterminació, tant sí com no.
La CUP ha presentat enguany tres al·legacions a les propostes d’ordenances fiscals que ha fet el govern municipal de CiU. I ho ha fet a dos dels impostos i taxes dels més importants que té l’ajuntament i pels quals més paguen veïns i veïnes (IBI i escombraries) i presentant-ne una altra de caire més simbòlic per a que bancs i caixes paguin per l’ús dels caixers i la via pública. Aquestes propostes volen intentar, dins el reduït marge d’actuació dels ajuntaments, construir un altre model en el qual aquells qui menys tenen paguin menys i aquells qui més tenen paguin més. Així de senzill. Entenem que les propostes són de sentit comú i esperem que més aviat que tard l’equip de govern de CiU entengui que són pensades en benefici de la majoria i decideixi votar-hi a favor.
La Comissió d'Ensenyament del Parlament de Catalunya reclama al Govern de la Generalitat la construcció de l'institut de Can Record. El grup de la CUP va presentar davant la Comissió d'Ensenyament del Parlament una moció per la qual s'insta el Govern a construir el centre de Can Record, d'acord amb els compromisos adquirits.
Us presentem el segon número de l'Avís, la resvista de la CUP de Sant Esteve. Aquest número es centra en la demanda d'un treball conjunt de tot el poble per a poder disposar d'un Institut en condicions, és a dir, crear una mesa d'entitats per l'ensenyament públic per exigir a la Generalitat que el SES de Can Record deixi d'estar en barracots. Explica també altres mocions presentades per la CUP així com analitza els pressupostos 2013 aprovats per l'actual equip de govern de l'Ajuntament.

Pàgines